Ga naar de inhoud

Ik ben een (haven)bedrijf

Bedrijven leggen zichzelf steeds meer concrete doelstellingen op voor energie-, CO2– en waterverbruik. Iedereen voelt de impact van de klimaatverandering elke dag meer en meer. Daarom is het belangrijk dat bedrijven een constante watertoevoer hebben van goede kwaliteit en op een duurzame manier.

Wat betekent Waterkracht voor je bedrijf?

Leveringszekerheid

Met duurzaam water is je bedrijf volledig zelfvoorzienend. De watervoorziening blijft constant en consistent, ondanks de gevolgen van de klimaatverandering. De bron is klimaatrobuust.

Duurzaamheid

We herwaarderen het afvalwater van de inwoners van Antwerpen tot koelwater. Doordat je bedrijf gebruikmaakt van circulair water, wordt er minder stress gelegd op de zoetwaterbronnen.

Consistente kwaliteit

Dankzij innovatieve waterzuiveringstechnieken heb je altijd water van een consistente kwaliteit. Je bedrijf moet minder ingrijpen met chemische stoffen en verbruikt daardoor minder energie.

Waterkracht, op de site NextGen

Het project zal gerealiseerd worden op de site NextGen in de Port of Antwerp-Bruges. Via een nieuw leidingdistributienetwerk kun je als industriële klant op zowel linker- als rechteroever gebruikmaken van het circulaire koelwater.

Geïnteresseerd in circulair koelwater?

Water-link zal het nieuwe leidingdistributienetwerk in de haven voorzien en zorgt ervoor dat het koelwater tot aan je bedrijf komt. Aarzel niet om contact op te nemen.

Ontdek wat waterkracht voor jou kan betekenen:

Project partners