Ga naar de inhoud

Het is al even geleden sinds onze laatste communicatie rond het Waterkracht project. We hebben sinds de lancering vorig jaar in januari niet stilgezeten.

Piloottesten

Het Ekopak team heeft net de eerste piloottesten afgerond in Antwerpen. Aan het pompstation Rode Weel van de Vlaamse Milieu Maatschappij hebben 5 pilootcontainers van Ekopak gestaan, deze waren in dienst van juni 2022 tot maart 2023. Het doel van deze pilootcontainers was om de waterkwaliteit te testen. Op basis hiervan kunnen we beslissen welke technologieën we gaan toepassen om het water op het niveau van proceswater voor de industrie te krijgen. Op die manier weten we precies welke installatie gebouwd moet worden in de nieuwe waterfabriek.

NextGen site – nieuwe waterfabriek

In juni vorig jaar werd de concessie verworven op het NextGen District om een waterfabriek van de toekomst te bouwen. Dit perceel van 2 hectare was de voormalige Opel-site. In deze fabriek zal Ekopak het aangeleverde gezuiverde afvalwater opwaarderen tot koelwater voor de haven van Antwerpen.

Momenteel wordt hard gewerkt, samen met SWECO, aan het verkrijgen van een goedgekeurd MER-rapport en de omgevingsvergunning. Het conceptueel design van de fabriek is nu ook definitief vastgelegd.

Er zijn alvast mooie stappen gemaakt in het Waterkracht project. We houden jullie verder op de hoogte over het verloop van het project!

Locatie bouw nieuwe waterfabriek
Pompstation Rode Weel