Ga naar de inhoud

Vorig jaar heeft Ekopak zich kandidaat gesteld om een perceel van 2 hectare in NextGen District (de voormalige Opel-site) in concessie te nemen. De kandidatuur werd nu weerhouden en de concessieovereenkomst werd getekend met Port of Antwerp-Bruges. Ekopak zal er een waterfabriek van de toekomst bouwen met een hoogtechnologische waterzuiveringsinstallatie.

De getekende concessie is een belangrijke mijlpaal voor Waterkracht. In deze fabriek zal namelijk het aangeleverde gezuiverde afvalwater verder opgewaardeerd worden tot koelwater voor de haven van Antwerpen.

“We gaan in het NextGen District een installatie bouwen voor circulair waterbeheer met Ekopak-technologie. Dit wordt hèt model van de toekomst voor elk industrieterrein. We zijn bijzonder enthousiast over dit project en beschouwen het als een nieuwe, belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling/implementatie van netonafhankelijke wateroplossingen.”

– Pieter Loose, CEO Ekopak

Copyright: Dean Roger; Foto: Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp-Bruges and Pieter Loose, CEO Ekopak

“Circulariteit in actie, dat is Waterkracht. Met de concessie in de hand wordt het project tastbaar. Vanaf 2025 leveren we grote volumes duurzaam koelwater aan de industriële klanten in de haven.”

– Franky Cosaert, CEO water-link